DWQA QuestionsPierdere autorizatie construire ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Va multumesc pentru raspuns. Problema mea este ca Primaria nu mi-a eliberat un duplicat dupa autorizatia de construire ci o copie cu mentiunea „conform cu originalul” intr-un singur exemplar, exemplar pe care nu am putut sa-l legalizez la niciun notariat, deoarece mi s-a spus ca acest lucru contravine legii. Acest exemplar am fost nevoita sa-l la la intabulare si astfel am ramas fara niciun exemplar. De 6 luni ma tot chinui sa obtin un duplicat, dar raspunsul Primariei este ca mi s-a eliberat unul si ca nu mai pot elibera altul. Sunt disperata deoarece acest act mi se cere ori de cate ori vreau sa implic bunul respectiv in vreo tranzactie (ipoteca, vanzare, etc.). Nu stiu cum arata un duplicat, banuiesc ca autorizatia trebuie redactata din nou si sa contina termenul „duplicat”. Oare nu se incalca legea 544? Ce ma sfatuti sa fac?
Va multumesc mult de tot.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Recomandarea mea este sa ajungeti la o intelegere cu cei de la Primarie in vederea eliberarii unei copii, intrucat de obicei se elibereaza intr-adevar doar un singur duplicat. Ar fi bine sa le aduceti la cunostinta necesitatea acestei copii, iar in caz contrar puteti formula o cerere scrisa cu privire la solicitarea dvs. ce are la baza o cauza reala si urgenta. O alta cale ar fi sa luati legatura si cu cei de la Cartea funciara intrucat poate pastreaza doar o copie si va elibereaza dvs. respectivul duplicat (desi sansele in acest caz sunt destul de reduse).

In cazul in care mai aveti intrebari in legatura cu aceasta problema, va rugam sa folositi butonul „Adauga alte informatii”.