DWQA QuestionsPensie de urmas si pensie de agricultor
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua, Va rog sa-mi furnizati o informatie. In ce caz un pensionar de urmas poate beneficia si de pensie de agricultor. Mama mea a primit decizie de pensie de urmas in urma decesului tatalui si a pierdut pensia proprie de agricultor. Alte persoane primesc in continuare ambele pensii. Va multumesc.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In conformitate cu prevederile art. 74 din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii, cu modificarile si completarile ulterioare, „sotul supravietuitor care are dreptul la o pensie proprie si indeplineste conditiile prevazute de lege pentru obtinerea pensiei de urmas dupa sotul decedat poate opta pentru cea mai avantajoasa pensie”. Acest articol se interpreteaza in sensul in care trebuia facuta optiunea dintre pensii, cumulul dintre acestea nefiind permis.

Persoanele care cumuleaza in acest moment pensiile, vor trebui sa restituie sumele incasate primind decizii de imputare.

CJO.ro va recomanda [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=3a772cc14&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.mygreencity.ro%2Flanding_p.php]case pt. vremuri de criza[/link], [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=698c81532&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.bestjobs.ro%2F]bestjobs[/link] si [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=ba6c35713&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.tjobs.ro%2Fpromovare-cv.html]joburi in strainatate[/link]