DWQA QuestionsPensie de urmas in strainatate ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua, Fiica mea are 18 ani si 9 luni, termina acum cl. a XII-a si din toamna este studenta la King`s College London. Cum putem pastra pensia de urmas, in conditiile in care „adeverinta” de continuare a studiilor este atipica in acest caz. Este important sa nu fie sistata pensia in nici o luna, de aceea va rog sa precizati daca scrisoarea de acceptare, sau extrase de cont care arata plata taxelor catre King`s College London constituie acte doveditoare in sensul mentinerii pensiei de urmas.
Mai doresc indrumare cu privire la procedura sau lista actelor necesare pe care fiica mea trebuie sa le depuna la Casa Judeteana de Pensii, pentru a putea pastra pensia de urmas, in conditiile in care va fi studenta la King`s College London. Multumesc.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In mod normal fiica dvs. va trebui sa primeasca pensia de urmas intrucat isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pana la terminarea acestora, pana la varsta de 26 de ani.
In mod norma, dosarul trebuie sa contina:
-cerere tip
-certificatul de deces (original si copie), cauza decesului pentru sustinatorul decedat care nu are calitatea de -ensionar
-adeverinta de studii pentru urmasii copii peste varsta de 16 ani
-actul de identitate al solicitantului
-acte de stare civila ale solicitantului si ale urmasilor din care sa rezulte gradul de rudenie cu decedatul
-talonul de pensie al decedatului

Totusi, va recomand sa luati legatura direct cu Casa de Pensii pentru a clarifica situatia in mod concret cu acestia din urma atat in ce priveste continuarea studiilor in strainatate cat si asupra actelor de la dosar.