DWQA Questionspensie de intretinere minor aflare adresa tata in Norvegia
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

sunt mama unui copil de 4 ani,rezultat dintr-o relatie cu un cetatean norvegian.Relatia s-a deteriorat,copilul e la mine,in Romania,copilul e nascut in Romania,este recunoscut oficial de tata,ma intereseaza procedura prin care tatal poate fi obligat,legal,la plata unei pensii de intretinere pentru copil.M-am adresat cu o cerere instantei romane,�ns? procesul treneaza pentru ca nu poate fi indeplinita procedura de citare,tatal si-a schimbat adresa,nu am decat o copie a pasaportului sau,cu principalele date de identificare,mai putin adresa actuala.Ce pot sa fac in aceasta situatie,ma pot adresa instantei norvegiene,as dori o adresa oficiala a instantei norvegiene sau o directie in aceasta problema.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In cazul in care tatal nu este de gasit, atunci aceasta problema ati putea intampina-o si la instantele din Norvegia (in ce priveste judecata in Norvegia ar fi indicat sa discutati cu un avocat de acolo, intrucat legislatia difera de la un stat la altul). Avand in vedere ca instanta de judecata a sesizat deja Ministerul de Externe, atunci acestia vor trimite mai departe cererea la autoritatile din Norvegia.

Ce ati putea face dvs. mai mult este sa luati legatura cu un avocat din Norvegia si sa-i prezentati situatia dvs. pentru a identifica daca exista o cale de rezolvare mai rapida fie cu privire la domiciliul tatalui, fie cu privire la cuantumul pensie de intretinere.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!