DWQA QuestionsPensie alimentara ne achitata
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Am doi copii minori din care unul este cu grad de handicap grav iar tatal lor REFUZA SA LE PLATEASCA pensia alimentara conform sentintei judecatoresti prin care este obligat sa plateasca 1/3 din salariu pentru fiecare copil.Cine il poate face pe acest om sa-si indeplineasca datoria de parinte?Desi are loc de munca in strainatate si are bani nu il intereseaza de copii pentru ca stie ca nimeni nu-i face nimic si umbla mai tot timpul beat si fumeaza numai tigari scumpe in timp ce copiii lui nu au cele necesare.El face acestea pt ca ii sunt permise de statul roman si de legile sale.Ce este la fel de strigator la cer este ca tot legile acestei tari nu mi-au permis sa divortez de acest om alcoolic inca de la primil copil din cauza ca nu am avut martori ,familia mea nefiind de acord cu divortul .De 3 ori am incercat sa divortez si nu am reusit si iata-ma legata de acest individ de 19 ani. SI iata ma acum cerind ajutor sa clarific legal aceste probleme pentru ca m-am imbolnavit grav de atita necaz si toti cei trei copii caci mai am unul major, toti au avut de suferit de atita stres .
CUM CONSIDERATI DE CUVIINTA INSA AR FI BINE SA NU MAI FIE INCURAJATI ASEMENEA CHINUITORI DE MAME SI COPII. MULTUMESC.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Sfatul meu este ca mai intai sa intreprindeti executarea creantei pe care acesta o datoreaza. In acest sens, va trebui sa mergeti la un executor judecatoresc. Totodata, ati putea formula o plangere penala impotriva acestuia pentru cel putin abandon de familie. Plangerea o puteti depune la sectia din raza domiciliului dvs.

In ce priveste divortul, daca nu puteti divorta de comun acord, atunci puteti intenta divort de una singura, chiar si in lipsa acestuia.

Sfatul meu este sa consultati un avocat inainte de efectuarea demersului privind divortul.