DWQA Questionspensie alimentara
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua, Imi cer scuze pentru deranj, dar sunt complet derutata, cum este posibil intr-o tara democrata, sa existe o Hotarare Judecatoreasca intr-un tribunal din Romania care sa specifice clar ca tatal copilului este obligat sa plateasca pensie alimentara copilului pana la majorat si cu toate acestea nimeni pe cale legala, nu-l poate obliga sa faca acest lucru. Sunt divortata din 2008 si suntem in 2012 si copilul meu nu a primit un leu de la tatal lui. Am umblat din ” usa in usa”, ca un cersetor sa obtin ceva ce apartine de drept copilului meu si toata lumea ridica din umeri. Trebuie sa am tot eu bani sa angajez un avocat sa-l dau in judecata. Intrebarea mea este: Exista in Romania o institutie legala care sa-mi ajute copilul sa obtina pensia alimentara?
Multumesc

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In cazul in care aveti deja o hotarare judecatoreasca, atunci exista posibilitatea obligarii fortate a sotului la plata pensiei alimentare. Problema dumneavoastra necesita o analiza profesionala si detaliata din partea unui avocat, intrucat consecintele juridice sunt direct influentate de examinarea in detaliu a situatiei expuse. Va recomandam serviciul Sfat Juridic PRIVAT care presupune acordarea unei consultatii detaliate si personalizate de catre un avocat.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,cunosc un caz in care tatal nu a platit pensie alimentara celor doi minori,iar mama dupa un timp a depus plangere penala la parchet,a primit scris un raspuns prin care se arata caci tatal nu are servici si nu detine nici un bun pe numele lui,din acest motiv s-a sistat ancheta penala pana in momentul in care mama poate arata ca el sa angajat si obtine venit…