DWQA Questionspensia alimentara ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna seara. L-am chemat in judecata pe sotul meu solicitand instantei sa dispuna pensia de intretinere in favoarea minorului. Eu si sotul suntem despartiti in fapt. S-a judecat in lipsa mea pt ca asa am specificat , dar nu s-a prezentat nici sotul , el doar a depus la dosar veniturile. Azi am primit comunicarea cu suma stabilita de instanta prin care obliga paratul la plata. El avand dreptul sa faca recurs in termen de 15 zile. Intrebarea mea este in cazul in care sotul vrea sa faca recurs , am inteles ca nu este de acord cu suma stabilita ce se poate intampla instanta micsoreaza suma?? A doua intrebare in cazul in care primesc citatie sa ma prezint la recurs trebuie sa mai depun vreo intampinare sau ma prezint pur si simplu?? Multumesc

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

1. In situatia in care instanta de recurs ar aprecia ca suma stabilita de catre instanta de fond pune in pericol traiul sotului, atunci aceasta se poate pronunta si asupra cuantumului pensiei. Insa, de cele mai multe ori, recursul de acest tip se respinge.
2. Depunerea unei intampinari nu este obligatorie. Puteti sa va prezentati si sa depuneti o intampinare cu privire la motivele de recurs invocate sau puteti sa va prezentati pur si simplu.