DWQA Questionspedeapsa pentru vatamare corporala in trafic
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna seara,
Revin cu cazul meu descris in linkul de mai jos, politia a dat de cei doi indivizi, am avut azi o discutie cu ei, „atacatorul” nu vrea sa recunoasca ca m-a lovit peste ureche, spune doar ca m-a impins, si fisura de timpan as fii obtinut-o cu „pile”. Persoana care se ocupa de caz este foarte nepasatoare, vrea sa scape cat mai repede de caz , si a propus sa ne „intelegem intre noi”, cand am mentionat detectorul de minciuni, a dat din cap, mi-a spus ca am un caz de rahat. Nu vreau sa ma angajez intr-un proces infinit, nici finantare nu am pt. asa ceva, ce ar trebui sa fac ? sa accept o suma de bani si cam care ar fii aceasta ? insa urechea mea nu si-a revenit 100%, nici nustiu daca se va intampla acest lucru, alta problema ar fii ca acest individ sustine ca lucreaza in Italia, ar putea spune ca e plecat si gata, nu mai e nimic de facut. Am stabilit ca maine sa ne intalnim din nou, insa nu vreau sa accept o intelegere pana nu mi se vindeca urechea complet.
Daca nu ajungem la o intelegere cum va continua acest caz ? As prefera sa fie pedepsit legal decat sa primesc eu o „despagubire” ridicola de la el, insa acesta poate fii doar o banala amenda, am impresia.
Ce ma sfatuiti sa fac ?
Va multumesc.

http://www.cjo.ro/vatamare-corporala-in-trafic-Consultanta-Juridica/_2547

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Aceasta cercetare penala nu va costa niciun ban, prin urmare nu aveti de ce sa va faceti probleme din punctul de vedere al costurilor. Intr-adevar cazul dvs. nu este unul grav, insa persoanele respective trebuie sa vada macar ca trebuie sa aiba o atitudine corespunzatoare. Sfatul meu este sa continuati cererea si sa faceti o cerere de probe prin care sa solicitati proba cu detectorul de minciuni fiind singura pertinenta si concludenta.

In ce priveste intelegea cu cealalta parte, aceasta este la aprecierea dvs., implicit in ce priveste cuantumul sumei.

Daca nu ajungeti la o intelegere si nu faceti nicio cerere de probatiune, probabil ca persoana vinovata nu va fi trasa la raspundere deloc. Insa, aveti dreptate in ce priveste posibilitatea doar acordarii unei amenzi, daca dvs. nu va constituiti parte civila cu prejudiciile suferite.

Alegerea este la dvs.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!