DWQA QuestionsPauze la munca de 12 ore
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua, Am si eu o intrebare legat de orele legale de munca si orele suplimentare legale care se pot efectua intr-o zi/saptamana/luna. Problema sta in felul urmator: Eu sunt angajt la o firma cu, Contract Individual de Munca avand obiectul contractului prestarea de munci in strainatate pe o durata de 3 luni, felul munci este de lucrator depozit. La interviu a fost vorba de 12 ore de munca bruta fara pauze dar cu eventuale mini pauze asazise de tigara. Dar in contractul meu este trecut un program de 8 ore/zi, 40 ore/saptamana. Ajunsi insa aici munca a fost in felul urmator: 12 ore de munca cu minipauze(5 min pentru tigara) plus 1 ora pentru pranz, 15 min pentru mic dejun si 30 pentru cina. Acest lucru sa intamplat doar in prima luna. Acum sa venit cu o modificare in care eram obligati sa muncim 12 ore brut plus 1 ora 30 minute pauze. Dupa multe discutii sa ajuns doar la 45 minute pauza pentru pranz(30 minute) si cateva minipauze de tigara (3 pauze de 5 minute).
Intrebarea mea este daca se poate lua masuri in indreptarea lucrurilor si daca este legal ce se intampla aici si la programul descris mai sus care sunt orele legale de pauza pe care trebuie sa le primim? Multumim anticipat!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Situatia dvs. trebuie analizata cu atentie intrucat trebuie verificat care legislatie va este aplicabila. Indicat este sa luati legatura cu angajatorul de aici si sa-i precizati aceste aspecte si implicit nerespectarea contractului. Teoretic, la 12 ore lucrate continuu, ar trebui sa aveti pauza de o zi, insa problema dumneavoastra necesita o analiza profesionala si detaliata din partea unui avocat, intrucat consecintele juridice sunt direct influentate de examinarea in detaliu a situatiei expuse. Va recomandam serviciul Sfat Juridic PRIVAT care presupune acordarea unei consultatii detaliate si personalizate de catre un avocat.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!