DWQA Questionspasi desfasurare proces taxa auto
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua!
Am dat in judecata pt. recuperarea taxei auto. Judecata a ajuns in situatia in care dupa chemarea in garantie a AFM la urmatoarul termen s-a decis „amanarea cauzei in vederea indeplinirii procedurii de citare”, in urma caruia s-a stabilit un nou termen si am primit prin posta citatia in care scrie sa ma prezint la tribunal. Mentionez ca judecata a fost ceruta in lipsa si nu am avocat.
Ce trebuie sa fac in acest caz? Ma prezint la tribunal? Ce trebuie sa spun/fac acolo? Va rog sa ma ajutati, pt. ca pana acum nu am mai avut de-a face cu tribunalele si nu stiu cum se procedeaza.
Va multumesc anticipat pentru ajutor!

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In situatia in care ati cerut judecarea in lipsa, atunci nu este necesara prezenta dvs. Daca va prezentati totusi, atunci va trebui sa va sustineti cererea, urmand probabil a se discuta mai intai anumite aspecte invocate de celalalte parti (prin intampinare, daca acestea depun intampinari), probele si in final solutionarea dosarului. Ideea este ca dvs. trebuie sa va sustineti cauza, astfel cum ati si formulat-o.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,
Nu este nevoie sa va prezentati, avand in vedere ca ati solicitat judecarea in lipsa. Daca va prezentati, nu solicitati respingerea cererii de chemare in garantie. Taxa de poluare a fost incasata prin AFP, insa banii s-au dus in bugetul AFM. Ar trebui sa fie ultimul termen de judecata, asa ca se va intra in dezbateri si se vor pune concluzii pe fond.Solicitati, bineinteles, restituirea taxei de poluare achitata, plus dobanda legala calculata din momentul incasarii taxei si pana la restituirea ei integrala.
Mult succes.