DWQA QuestionsPasi achitare sulta prin credit ipotecar
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Urmeaza sa divortam la notar, apoi sa facem partajul. Suntem de acord ca detinem cote egale din apartament si am stabilit si valoarea. Sotul este de acord sa mi-l lase mie, cu conditia sa-i platesc o sulta. Intrebarile ar fi:
1. Putem stabili singuri, de comun acord, cuantumul sultei sau aceasta trebuie sa se incadreze intr-un interval evaluat de notar? (Am stabilit sa-i dau o valoare ceva mai mare decat valoarea de piata a apartamentului).
2. Eu pot plati sulta doar prin contractarea unui credit ipotecar la banca. Am obtinut acordul de principiu al catorva banci pentru un astfel de credit, insa inteleg ca exista o problema cu instituirea ipotecii pe un imobil care are deja o sarcina (sulta). Care ar fi pasii legali pentru a putea plati si cum s-ar efectua ei pe zile? (intabularea, virarea banilor etc.)
3. In cazul in care partajul l-am face la judecatorie, cu mediere, de comun acord, este posibil sa depun recurs in termen de 15 zile daca imi dau seama ca pur si simplu nu exista nici o modalitate practica de a accesa creditul si achita sulta?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua!

1. Puteti stabili dvs. cuantumul.
2. Indicat este sa discutati in mod direct cu bancile, insa nu ar trebui sa fie o problema deoarece sulta nu ar trebui inscrisa in Cartea funciara de indata ce o veti achita.
3. Principial, raspunsul este negativ.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!