DWQA QuestionsParticipiare licitatie debitor ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

VA rog sa imi spuneti daca am drept de inscriere si participare directa la o vanzare prin licitatie pt bunuri mobile(NU IMOBILE). Eu sunt debitor. Este obligatorie vanzarea cu 100% la prima licitatie?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Legea prevede ca la o licitatie publica poate participa orice persoana conform art. 439 ind. 1 Cod procedura civila inclusiv dvs. Insa, tot in acest articol se prevede ca, „[…] orice persoana care, cel mai tarziu pana la inceperea vanzarii la licitatie publica, a consemnat la Casa de Economii si Consemnatiuni, la dispozitia executorului judecatoresc, cel putin 10% din pretul de incepere a licitatiei pentru bunurile pe care intentioneaza sa le cumpere „.
Nu este obligatorie vanzarea cu 100% de la prima licitatie. Art. 443 din Codul de procedura civila prevede ca „Bunul se adjudeca celui care, dupa trei strigari succesive, facute la intervale de timp care sa permita optiuni si supralicitari, ofera pretul cel mai mare, chiar si atunci cand, in lipsa de alti concurenti, acesta a fost singurul ofertant.
Daca nu se obtine pretul de incepere a licitatiei, la acelasi termen, bunul va fi vandut la cel mai mare pret oferit.”