DWQA QuestionsPARTAJ,,COTE CONTRIBUTIE, TIMBRARE RECONVENTIONALA,,,ETC ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

PARTAJ BUNURI COMUNE=
1.Cine stabileste cotele de contributie ale partilor=Reclamantei si Paratului – pt ca mi s-a refuzat expertiza contabila???care EXPERT sau INSTANTA ???
2.Cu ce suma trebuie sa „” timbrez”” Intimpinarea si Cererea Reconventionala depusa in 12 mai?? Instanta i-mi spune suma?? NU AM AVOCAT – LIPSA BANI.
3.Cererea de INTERVENTIE se timbreaza si ea ca si Reconventionala ???
4.Mi s-a cerut sa „”precizez = „”temeiul juridic prin care solicit – introducerea in cauza/partaj a societatii X srl( S-AU FOLOSIT = Profitul Net al firmei si banii din vinzarea „” sediului firmei”” la = CUMPARAREA,,DEMOLAREA SI CONSTRUCTIA UNUI IMOBIL ,,,,- DAR PE PERS FIZICA= PROPRIETAR,CUMPARATOR = FOSTA FAMILIE=SOT SI SOTIE
Va multumesc mult,,MULT DE TOT

4 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,
Va multumesc din SUFLET pt raspunsul Dvs la in trebarile mele cred,neclare,neconcludente, nu am fost /reusit sa fiu clar,,din cauza nervilor,durerilor sufletesti etc
Dati-mi un sfat va rog ref la modul de „”partajare imobil „” si bunuri .= cum = 1) 50 cu 50 % 2) dupa cotele de contributie ale sotilor la economisirea banilor/marimea salariilor?? merg pe ideea unor salarii egale…
Familia are doi copii,, astazi peste 25 ani fiecare si doi salariati,unul cu Carte Munca= oficial-Reclamanta si altul fara Carte Munca/neoficial = Paratul((( pt ca a fost asociat unic al firmei sale si nu avea voie sa fie si salariat))..
Intrebarea= Cum partajez EU,,DVS,, JUSTITIA,, un imobil al familiei,alte bunuri de valoare ,,,daca = NUMAI PT CUMPARAREA,DEMOLAREA SI CONSTRUCTIA IMOBILULUIin vara lui 2000, SAU CHELTUIT BANI ,SUME EGALE CU DE TREI ORI MAI MARI DECIT TOTALUL CELOR DOUA SALARII NETE LUNARE PE O PERIOADA DE SAPTE ANI =IAN 93 – DEC 1999. Exemplu = totalul celor doua salarii pe 7 ani/84 luni = cu sa zicem 20 000 usd,,,iar cheltuiala pt imobil( cumparare si constructie)) in anul 2000 a fost de 60 000 usd ???.Deci vorbim de total salarii intregi ,,,nu economii din salarii(( DINTR-UN SALARIU – O PERS POATE FACE ECONOMII EGALE sa zicem cu 25 % DIN SALARIU LUNAR )))Deci – e clar – CHELTUIALA DEPASESTE CU FOARTE MULT POSIBILELE ECONOMII ALE FAMILIEI( nu a avut,mosteniri,donatii,imprumuturi bancare etc ))) si depaseste tot „” cu mult = de trei ori totalul celor doua salarii pe perioada de 7 ani pina la cumparare si constructie ???????
VA MULTUMESC MULT SI ANTICIPAT

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Intrebare =
SORA „”PARATULUI „” – POATE FI MARTORA IN PARTAJ PT „”RECLAMANTA „” pt ca am vazut in dosarul de la Judecatorie – lista cu martori = si era si sora „”paratului?? rude ??? cu paratul dar nu cu Reclamanta ,,merge ???
Va multumesc

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

sora ar putea fi martor dacă nu va opuneti Dvs la ascultarea sorei ca martor.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Vom incerca sa raspundem punctual la intrebarile dvs. Astfel,

1. Efectuarea unei expertiza de specialitate se dispune de catre instanta de judecata la cererea partilor sau din oficiu in situatia in care pentru lamurirea unor imprejurari de fapt se considera necesara parerea unui specialist. Daca instanta a refuzat cererea dvs inseamna ca nu a considerat necesara si oportuna efectuarea unei asemenea actiuni.

2. Intampinarea nu se timbreaza. Cererea reconventionala insa, potrivit dispozitiilor art.10 din Legea nr. 166/1997 privind taxele judiciare de timbru, se taxeaza dupa regulile aplicabile cererii sau actiunii principale. Altfel spus, se taxeaza la valoarea cererii introductive.

3. Da. Cererea de interventie se timbreaza si ea ca cererea reconventionala.

4. Din expunerea dvs intelegem ca aveti calitatea de parat intr-o cauza aflata spre solutionare in fata instantei de judecata si ca nu considerati ca exista identitate intre dvs si cel despre care se pretinde ca este obligat in raportul juridic supus judecatii, respectiv ca nu aveti calitate procesuala pasiva. Lipsa calitatii procesuale poate fi invocata pe cale de exceptie in tot cursul judecatii si duce la respingerea actiunii, fiind o exceptie de fond, absoluta si peremtorie.

Cu stima,
Av. Cristian WINZER