DWQA QuestionsPartaj voluntar ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

am divortat in luna iulie si termenul pentru tranzactia de partaj este pe 15 decembrie.
avem deja o prima formulare de tranzactie care a fost disjusa de divort, in care imparteam bunurile (apartament in Bucuresti, mie – cu o luna inainte de divort am vandut casa de vacanta din Ciolpani catre mama lui, deci a ramas la el! – si apartament in bulgaria impartit).
acum fostul sot doreste sa ii mai cedez inca un bun (sa nu ma despagubeasca cu apartamentul din bulgaria, ci sa il cedez, altfel amenintand ca o sa ceara si jumatete din apartamentul din Bucuresti daca nu accept).
cum sa procedez ca sa am siguranta ca nu o sa mai ceara si altceva pana la termenul partajului, chiar daca accept sa cedez partea mea din Bulgaria?
act notarial prin care cedam unul catre celalalt e de ajuns?(el mie bucurestiul si eu lui bulgaria!)

va multumesc.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Tranzactia pe care o sa o incheiati in fata instantei are o forta juridica mai puternica decat un act notarial de partaj voluntar. Sfatul nostru este ca prin tranzactia pe care o sa o semnati in fata instantei, sa dispuneti orice impartire de bunuri pe care o doriti si sa nu dispuneti niciun transfer inainte de semnarea acestei tranzactii la termenul de judecata. Totusi, in cazul in care doriti sa incheiati totusi un act cu privire la orice pretentie a fostului sot, atunci indicat ar fi sa existe un act notarial care sa ateste cedarea apartamentului din bucuresti. Insa, asa cum v-am mentionat deja anterior, aceasta impartire ar trebui facuta in mod direct prin tranzactia dintre dvs.