DWQA Questionspartaj cu probleme
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna seara,

Va multumesc pentru raspunsul anterior referitor la viciu in inscrisuri.
Numele este gresit nu numai pe citatie ci si in cererea de deschidere a partajului,este trecut numele meu de fata’ X „nu cel din C.I adica ” Y’ .
Referitor la obligarea la plata intretinerii,as vrea sa stiu cad se prescriu datoriile? divortul a fost in 2002.
Referitor la semnatura av pe cererea de chemare in judecata,nu trebuia sa primesc si eu copie dupa imputernicire?Pt ca in cerere este numele reclamantului insa la semnatura cel al avocatului(de fapt doar semnatura indescifrabil si o stampila a cabinetului individual).Deasemenea este mentionat la inscrisuri depuse:hotararea de divort si taxa de timbru.Sa inteleg ca nu exista imputernicirea avocatului depusa la dosar?Ar fi bine sa verific la judecatorie?
Daca sumala care a apreciat casa este mai mare decat cea pe care o sa o hotarasca expertul solicitat tot de reclamant,ce se intampla?
Trebuia sa mentioneze cota pe care o solicita sau este de la sine inteles de 50%?
Copilul daca este major are vreun drept la acest imobil?
Va multumesc foarte mult si o sa tin cont si imi angajez avocat,stiu ca este delicata situatia.

O seara frumosa!

Cu respect,

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Datoriile se prescriu in termen de 3 ani, astfel daca puteati sa solicitati restituirea in 2002, atunci in 2005 este prescrisa actiunea. Dvs. nu trebuie sa primiti copie de pe imputernicire intrucat aceasta se depune in original la dosar. Puteti verifica in dosarul de la judecatorie, insa daca va prezentati la dosar, viciul de procedura cu privire la citatie se acopera (chiar daca nu s-ar acoperi, ar fi o chestiune de timp pana sa primiti citatia corespunzatoare).

Atunci valoarea stabilita de expert va fi cea luata in vedere si intregul dosar se va baza pe evaluarea expertului (implicit plata unei taxe mai mici). Cota nu este de la sine inteleasa, ci trebuie precizata. Daca nu a fost precizata, atunci i se va pune in vedere stabilirea unei cote solicitate.

Copilul nu are niciun drept in acest dosar, chiar daca este minor sau major.