DWQA Questionspartaj concubini
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua, va rog sa ma sprijiniti sa pot rezolva problema: am trait in concubinaj cu o femeie timp de 5 ani. Am avut mutatie in acel oras la acea adresa. Dupa 5 ani m-a parasit pentru altcineva si m-a dat afara, fara sa iau nimic din casa. Cat am fost impreuna din banii mei am cumparat bunuri pentru care am facturi sau bonuri, dar si unele care nu am; vreu sa stiu:
1. cum pot recupera bunurile, cele pentru care am forme si cele pentru care nu am?,
2. daca trebuie sa deschid actiune judecatoreasca unde o fac in orasul de resedinta al ei sau al meu ?,
3. un model de actiune pe care sa o fac.
4. actele normative de care sa fac uz.
Va multumesc.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

1. In primul rand conteaza ce fel de bunuri ati cumparat, intrucat pentru unele bunuri aveti un drept de creanta (ceea ce inseamna ca va trebui sa o dati in judecata pe concubina pentru recuperarea banilor investiti – spre ex. daca ati instalat geamuri de termopan sau alte imbunatatiri), iar pentru unele bunuri va trebui sa intentati actiune in revendicare.
2. Competenta apartine la instanta de la domiciliul paratului.
3. Din pacate nu exista un model de actiune standard, intrucat fiecare caz difera de la caz la caz avand specificul sau datorat situatiei de fapt.
4. Codul Civil, Codul de procedura Civila, Legea 146/1997 privind taxele judiciare de timbru.

CJO.ro va recomanda [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=3a772cc14&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.mygreencity.ro%2Flanding_p.php]case pt. vremuri de criza[/link], [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=698c81532&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.bestjobs.ro%2F]bestjobs[/link] si [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=ba6c35713&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.tjobs.ro%2Fpromovare-cv.html]joburi in strainatate[/link]