DWQA Questionspartaj casa intre 2 necasatoriti,6 luni concubinaj ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

situatie: doua persoane cumpara o casa in indiviziune,cota 1/2 fiecare (casa si teren),una dintre persoane e fiul vanzatoarei casei respective.Dupa 3 ani,fiul solicita iesire din indiviziune si atribuirea intregii case si plata sultei catre cealalta persoana.Daca cealalta persoana nu doreste sa renunte la proprietate(casa e cu 2 nivele,se poate comod delimita in 2 apt.),poate fi obligata sa accepte varianta ceruta de el? Faptul ca a fost initial casa mamei sale are vreo relevanta juridica? Nu suntem si nu am fost casatoriti.
PANA LA ACEST PUNCT AM COPIAT DINTR-O SOLICITARE ANTERIOARA,MI-A RASPUNS d-nul avocat Barcan.As mai avea ceva sa intreb: ce sanse sunt sa pastrez 1/2 din casa,partajabila fiind,daca „ex-concubinul” doreste sa ma scoata din casa si ma despagubeasca conf. experizei, in bani.Evident,pe perioada crizei el vrea sa imi dea cat de putin. Eu doresc doar separatia in 2 apartamente,adica in natura.Nu ma intereseaza sa primesc bani.Asa am cerut din intampinare.MA POATE OBLIGA VREO INSTANTA SA ACEEPT SULTA ???DACA EU NU VREAU ???NU SUNTEM,NU AM FOST CASATORITI,E O CASA MARE,TEREN PESTE 400mp.
Va multumesc.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Din pacate in situatia in care instanta va stabili atribuirea casei catre ex-concubin, atunci instanta ii poate atribui acestuia intreaga casa si sa-l oblige la sulta, iar dispozitiile instantei sunt obligatorii. Desigur ca pe parcursul dosarului dvs. aveti cai de a ataca fie expertiza fie chiar solicitarea reclamantului. Nu are nicio relevanta ca respectiva casa a apartinut mamei sale.