DWQA Questionspartaj bunuri comune
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Sunt la inceputul unui proces de partaj bunuri comune deschis de fostul sot. In actiunea depusa la Judecatorie el solicita 100% contributia lui la realizarea imbunatatirilor din apatamentul bun propriu al meu si plata unei sulte in favoarea lui( nu stiu valoarea deoarece nu a fost trecuta in actiune trebuie sa o spuna la primul termen). Contributia de 1/2 la dobandirea bunurilor mobile comune. In actiunea de deschidere a procesului nu a trecut intentionat spun eu creditul contractat in timpul casatoriei din care eu am chitat rate si dobanzi de la data despartirii in fapt si un autoturism vandut la cateva luni dupa divort de catre fostul sot.
Am urmatoarele intrebari:
1) Cu ce acte trebuie sa ma prezint in instanta sa demonstrez ca avem o contributie egala( am contractat un credit) ambii am avut venituri aproximativ egale. Eu am unele facturi de la gresie, faianta etc..
2) Daca depun cerere reconventionala si cer 50% din valoarea masinii si a creditului platesc taxa de timbru?
3)Cum pot ataca solicitarea dreptului de regres asupra apartamentului bun proprie pana la plata sultei cerute?
Multumesc

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In instanta va trebui sa depuneti toate actele care sa demonstreze ca ati participat si dvs. la dobandirea bunurilor si la eventualele imbunatatiri, iar in cazul in care mergeti pe o cota de 50%, va trebui sa timbrati (existand si posibilitatea scutirii platii taxei daca indepliniti conditiile legale).

Problema dumneavoastra necesita o analiza profesionala si detaliata din partea unui avocat, intrucat consecintele juridice sunt direct influentate de examinarea in detaliu a situatiei expuse. Va recomandam serviciul Sfat Juridic PRIVAT care presupune acordarea unei consultatii detaliate si personalizate de catre un avocat.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!