DWQA Questionspartaj ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

sunt casatorita am ofata de 20de ani ,am locuit cu familia la parintii mei ,in urma cu trei ani socrii ne-au cumparat un apartament ,dar ulterior am aflat ca au facut un act cu sotul meu cum ca daca divortam sa nu beneficiez de nimic .daca actul acela eu nu l-am vazut nu l-am semnat ba mai mult figurez pe contractul de vanzare cumparare al ap si pe cf cu cota parte de ce avocatii imi spun ca nu beneficiez de nimic nici eu nici fata,daca edonatie nu trebuia sa existe oclauza in cf sau sa se fi facut cu mine oiwsire din diviziune ?s-au acel act este valabil si fara semnatura mea?Va multumesc anticipat

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

In situatia in care parintii sotului i-au donat acestuia apartamentul, atunci apartamentul este doar al sotului. Dar, in situatia in care a existat un contract de vanzare-cumparare, contract in care dvs. sunteti cumparator, iar mai mult, la Cartea Funciara apareti ca proprietar, atunci in mod normal ar trebui sa beneficiati de o cota parte.

Nu stiu de ce anume avocatii Dvs. sustine ca nu aveti niciun drept, insa aparent dvs. aveti cota parte din acasa. Acordul parintilor cu sotul nu va afecteaza, intrucat dvs. nu sunteti parte in acel contract. Mai mult, respectivul contract este anulabil din punctul meu de vedere, intrucat este imoral ca institutia casatoriei sa fie impusa unei parti, fapt ce determina existenta unei cauze imorale.