DWQA Questionspangere penala pentru abuz in serviciu neacordare locuinta de la primarie
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna seara! am primit o locunita de la primaria orasului victoria, oras in care am resedinta. contractul de inchiriere pentru camera respectiva era facut pentru o perioada de un an de zile, la safrsitul anului trecut am facut cerere pentru prelungirea contractului dar nu mi-a fost aprobata deoarece a fost invocat motivul ca nu locuiesc acolo permanent. Motivul pentru care nu am locuit acolo permannent a fost faptul ca am efectuat timp de 2 ani masterul la Miercurea Ciuc. precizez ca ata chiria cat si utilitatle sunt achitate la zi. Dresc sa va intreb daca este legala hotararea primariei. Eu consider ca desi am resedinta in Orasul victoria nicio lege fin lume nu ma poate obliga sa lucrez in acelasi oras daca eu am gasit de lucru intru-un oras apropiat la circa 30 de km. Astept raspuns! Eu doresc sa depun plangere penala pentru abuz in serviciu

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Legea in cazul locuintei sociale nu prevede un astfel de motiv pentru rezilierea contractului, insa prevede ca administratia locala stabileste conditiile in care se acorda o astfel de locuinta.

Prin urmare, va trebui sa verificati conditiile de acordare ale locuintei sociale si mai ales contractul incheiat. In plus, trebui sa verificati temeiul raspunsului negativ al celor de la primarie. In cazul in care sunt incalcate regulile, atunci puteti depune o plangere penala pentru abuz in serviciu, insa puteti de asemenea solicita si obligarea primariei la continuarea contractului.

Indicat este sa consultati un avocat si sa-i prezentati toate actele pentru un raspuns concret asupra situatiei.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!