DWQA QuestionsORE SAMBATA ,DUMINICA SI SARBATORI LEGALE ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

LUCREZ INTR-O UNITATE BUGETARA IAR LOCUL DE MUNCA NECESITA PREZENTA UNEI PERSOANE PERMANENT. LUCREAZA DOUA PERSOANE ,UN MUNCITOR SI UN TEHNICIAN.
PANA ACUM DESI MAI TREBUIA ANGAJATA O PERSOANA S-A INVOCAT BA POST BLOCAT BA LIPSA BANILOR AM HOTARAT SA VENIM PE RAND CATE O SAMBATA SI O DUMINICA(4 ORE TRECUTE PE FOAIA DE PONTAJ DESI SE LUCREAZA MAI MULT) ASTA PANA IN LUNA NOIEMBRIE 2009 CAND NU NI SA MAI PLATIT NIMIC INVOCANDU-SE ORDONANTA CU PLATA ORELOR DATA DE GUVERN,DESI NOI SUNTEM OBLIGATI SA VENIM IN CONTINUARE IAR DACA SPUNEM CEVA PRIMIM AMENINTARI.
AS VREA DACA SE POATE SA-MI DATI SI MIE O SOLUTIE
VA MULTUMESC!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,
Desi institutiile bugetare, conform noii legi, nu mai platesc orele suplimentare, Curtea constitutionala s-a pronuntat referitor la acest aspect si a hotarat ca institutiile de stat nu pot deroga de la prevederile codului muncii aflat in vigoare si drept urmare,vor trebui sa plateasca aceste ore suplimentare. Oricum,faptul ca acoperiti un post care trebuia sa fie ocupat de altcineva depaseste notiunea de „ore suplimentare” si bineinteles ca se comite o ilegalitate. Puteti introduce o plangere la itm,dar riscati sa fiti concediat probabil.