DWQA Questionsomisiunea numelui mai multor reclamanti in sentinta civila ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Va rog sa ma lamuriti ce se poate face in urmatoarea situatie. Sindicatul al carui membru sunt a promovat o actiune de recunoastere si obligarea la plata unor drepturi banesti prevazute de contractul colectiv de munca la nivelul unitatii ptr.anul 2007-2009.Cauza a fost solutionata definitiv si irevocabil favorabil reclamantilor prin decizia Curtii de Apel.
Sentinta civila s-a comunicat numai sindicatului care a promovat actiunea ptr.memrii sai reclamanti si paratilor. Problema a aparut in momentul in care angajatorul a fost de acord sa plateasca drepturile, (aceasta dupa cca.1 an de la data comunicarii deciziei de la instanta de recurs ) cand s-a constatat ca numele mai multor reclamanti, (aproape 100), au fost omise in practicaua si dispozitivul sentintelor civile, atat a Tribunalului cat si a Curtii de Apel.
La verificarea dosarului la arhiva s-a constatat ca toate persoanele omise se regaseau pe listele reclamantilor insa cu toate acestea nu s-a indeplinit procedura citarii acestora si bineinteles nici nu au fost trecute ulterior in dispozitivul sentintelor civile a celor doua instante care au judecat cauza.
Ce se poate face in aceasta situatie, in conditiile in care in tot acest timp noi reclamantii din dosar nu am cunoscut faptul ca nu ne regasim in aceste sentinte civ, desi in dosar avem calitatea de reclamant, figurand pe listele reclamatilor?
Se poate face cerere de completare a dispozitivului sentintei civ sau cerere de indreptare a erorii materiale, conform art.281 alin.1 Codul de procedura civila?
Pentru omisiunea numelui din sentinta, cererea este supusa vreunui termen de decadere din dreptul de a mai promova actiunea avand in vedere faptul ca a trecut mai mult de 1 an de la comunicarea sentintei?
A introduce o noua cerere pe rolul instantelor pentru recunoasterea drepturilor banesti din contr. colectiv de munca presupune mult timp si in prezent cred ca este sortita esecului. Ce ne recomandati sa facem.
Va rugam mult, este urgent.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Cel mai indicat in cazul dvs. ar fi sa formulati o cerere in baza art. 281 Cod procedura civila pentru omisiunile cu privire la numele reclamantilor, adica pentru indreptarea hotararii judecatoresti. Aceasta cerere se poate face oricand, asa ca nu are importanta ca a trecut 1 an de la ramanerea ca definitiva si irevocabila a sentintei.