DWQA Questionsobtinere decizie de concediere fara sa o semnez?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Inainte cu jumate de ora da a mi se termina progamul am fost chemat in biroul sefului fara a mi se spune de ce sunt chemat, unde a venit si directoarea HR cu foile de concediere deja facute, mi s-a prezentat faptul ca firma se confrunta cu probleme finaiciare (probleme care sunt adevarate) mi s-a spus drepturile care le am pentru concediere care nu este in vina mea, dar cum am zis in momentul in care mi s-a prezentat decizia am fost luat prin surprindere si socat de situatie,am solicitat sa mi se dea si mie decizia de concediere si preavizul inainte de a le semna pentru a ma informa si eu ca articolele trecute acolo sunt cele corecte si nu imi afecteaza drepturile ulterioare, mi s-a spus ca daca nu semnez pe loc aolo nu imi da un exemplar fara sa il semnez si ca imi va fi trimis prin posta.
Cum ii pot obliga sa imi dea un exemplar sau o copie dupa decizie si preaviz fara a semna, pentru a ma putea interesa ca articolele scrise acolo nu ma pot afecta negativ?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Nu ii puteti obliga intrucat daca nu semnati, va trebui sa vi se comunice la domiciliu. Articolele mentionate nu va pot afecta negativ, intrucat din cate ati precizat este vorba de art. 65. In situatia in care ati fi concediat din motive imputabile dvs., abia atunci v-ati putea pune probleme intrucat ar putea inscrie in cartea de munca motivul concedierii. Dar, avand in vedere situatia problemelor financiare, atunci nu ar trebui sa fie probleme intrucat sunt cauze care nu au legatura cu dvs.