DWQA Questionsobtinere certificat fiscal pentru inmatriculare de la fostul proprietar
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Am cumparat in urma cu 1 an de zile o masina inmatriculata. Proprietarul mi-a promis ca imi da certificatul fiscal in 1-2 saptamani pe motiv ca a pierdut buletinul si nu stie cat dureaza pana il poate ridica pe cel nou. L-am sunat dupa 2 saptamani si nu a mai raspuns la telefon. Am fost la Fisc sa ma interesez daca pot trece masina pe numele meu dar nu s-a putut pentru ca fostul proprietar nu si-a platit datoriile. Eu nu pot inmatricula masina fara acel certificat fiscal. Cum pot proceda in cazul acesta ca sa recuperez fiscalul de la fostul proprietar ? Va multumesc anticipat !

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In primul rand ar trebui sa-i trimiti o somatie prin care sa-i puneti in vedere obligatia fostului proprietar de a face toate demersurile pentru transferul proprietatii si implicit pentru ridicarea unui certificat fiscal.

In al doilea rand, ati putea formula o cerere de chemare in judecata, instanta urmand sa-l oblige la ridicarea unui certificat fiscal. In caz contrar, ati putea solicita despagubiri pentru neindeplinirea obligatiei din partea fostului proprietar.