DWQA QuestionsObligativitatea pastrarii contractului Orange
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

In octombrie 2008 am incheiat cu Orange un contract de 7euro+tva, pe o perioada de 2ani, achizitionand si un telefon la oferta. In februarie 2010 am trecut la un tip superios de abonament, de 10euro+tva, astfel perioada contractuala prelungindu-se cu 12luni. Dorind sa reziliez contractul, am crezut ca acest lucru il pot face prin achitarea costului telefonului achizitionat la oferta, respectiv prin achitarea valorii ramase din contractul de 2ani. Mi s-a comunicat ca acest lucru nue ste posibil si ca, intr-adevar, trebuie sa achit valoaea telefonului pe care Orange mi l-a dat la oferit, dar prin achitarea restului de abonament de 10euro+tva pana la sfarsitul perioadei de 3ani. Telefonul achizitionat,Sony Ericsson T280i in niciun caz nu valoareaza atat. Ma mai ingrijoreaza faptul ca s-ar putea sa plec din tara si mi se pare absurd sa platesc inca un an pentru servicii de care, oricum, nu voi beneficia. Doresc insa sa ma achit de obligatiile fata de Orange, dar la valoarea lor reala.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Avand in vedere ca Legea 161/2010 privind clauzele abuzive din contractele incheiate cu consumatorii a intrat in vigoare si de asemenea avand in vedere ca legea se aplica imediat, atunci ati putea rezilia contractul cu Orange fara a plati o taxa de reziliere si inclusiv restul abonamentului. In ce priveste telefonul, Orange nu va poate opri rezilierea din cauza telefonului, iar faptul ca telefonul era la oferta nu inseamna ca trebuie sa-i acoperiti intreaga valoare (tocmai de aceea se cheama oferta). Insa recomandat ar fi sa ajungeti la o intelegere cu acestia si sa stabiliti eventualele plati la un nivel decent si nu exagerat.

CJO.ro va recomanda [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=3a772cc14&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.mygreencity.ro%2Flanding_p.php]case pt. vremuri de criza[/link], [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=698c81532&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.bestjobs.ro%2F]bestjobs[/link] si [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=ba6c35713&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.tjobs.ro%2Fpromovare-cv.html]joburi in strainatate[/link]