DWQA Questionsobligatii contractuale dupa deces abonat
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,
mama mea a decedat in luna iulie a.c. Doua importante societati de furnizare de servicii de telefonie si televiziune, imi solicita sa platesc abonamentele pentru o luna ulterioara decesului (august ) ; mai mult, ma obliga sa pastrez contractul datorita neexpirarii perioadei minime obligatorie !!
Odata ce eu ca fiica , nu am semnat nicio clauza a vreunui contract , nu cunosc care sunt prevederile acestor contracte pentru ca nu le-am gasit la locuinta mamei care locuia singura si de la data decesului nu mai locuieste absolut nimeni , nu inteleg abuzurile la care sunt supusa de acesti furnizori.
Va solicit un raspuns juridic
va multumesc,
Zamfirescu Stefania

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In cazul in care dvs. ati acceptat mostenirea dupa mama dvs., atunci practic ati preluat si datoriile mamei. In cazul in care nu ati acceptat succesiunea si nu s-a emis un certificat de mostenitor, atunci practic nu aveti nicio obligatie fata de acele companii. Recomandat este sa verificati contractele in ce priveste incetarea acestora, intrucat poate exista o clauza conform careia contractele inceteaza la decesul abonatului.