DWQA Questionsobligare sotie la pensie in caz de divort
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

buna ziua.sotia aintrodus divortul pentru neintelegeri in familie ,iar la primul termen nu amai fost de acord motivind ca vrea sa se intoarca linga copii.copii sunt de 6 luni in custodia mea iar aceasta nu vrea sa ne ajute cu nimic.cui ma pot adresa pentru un ajutor in conditile in care primaria de care apartinem a motivat ca nu ma poate ajuta/ce pot solicita instantei daca si la al doilea termen sotia nu mai vrea divortul.mentionez faptul ca la urmatorul termen trebuie sa duc si minori pentru audieri.martori pot fi mama mea si sora care au cunostiinta de tot cea ce sa intmplat,va multumesc.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Indicat ar fi sa continuati dvs. actiunea de divort daca sotia doreste sa renunte la aceasta, iar daca copiii va vor fi incredintati atunci instanta va obliga sotia la plata unei pensii de intretinere. Daca nu este posibil sa continuatia aceasta actiune atunci puteti introduce o noua actiune avand ca obiect divortul, ocazie cu care se va stabili si incredintarea legala a copiilor catre dvs. si obligarea sotiei la plata unei pensii.

Daca nu doriti sa divortati atunci puteti introduce o actiune separata prin care sa solicitati obligarea sotiei la intretinerea copiilor avand in vedere calitatea acesteia de parinte.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!