DWQA QuestionsObligare semnare contract de prestari servici cu clauze abuzive
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua .
Cand un un operator economic ( privat sau de stat ) obliga consumatorul sa semneze un contract de prestari servici unde sunt clauze abuzive , CE POATE FACE ACESTA DIN URMA ?
-sa semneze si sa is asume abuzurile acestora
-sa nu semneze – cu consecintele care decurg ( renuntare unilaterala )
-sa semneze si sa faca mentiunea scrisa pe contractul respectiv , FATA DE :Clauza abuziva .
Particular in cazul meu :
In aceasta toamna operatorul privat de dietributie apa RAJA Constanta au decis sa reinoiasca vechile contracte de apa . Au trimis fluturasi abonatilor pt ai instiinta acest lucru. Ca un om onest am mers la sediul acestora dar la citirea contractului am constatat ca articolul 22 , al acestui contract , ma deposeda de apometrul cumparat de mine , si ca urmare am semnat acest contract dar am facut mentiunea scrisa pe contract , ca acesta (art22) i-mi incarca dreptul la proprietate.
,, art 22…….in cazul rezilieri unilaterale a contractului de una dintre parti , s-au desfiintariI bransamentului ,RAJA SA Constanta va sigila bransamentul si va RIDICA APOMETRUL …..?! ,,
Eu consider ca ridicarea apometrului proprietate personala si poate face decat in cazul in care abonatul este dovedit ca sustras apa , deci a comis o infractiune , Astfel nu ,deoarece conform legi operatorul se transforma in hot (devine el infractor ) . Va multumesc si astept opinia D-voastra.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Cel mai indicat ar fi sa nu semnati acest contract, intrucat situatia s-ar complica daca dvs. ati semna respectivul contract. Insa, in cazul in care nu aveti alta alternativa, atunci puteti solicita implicarea autoritatilor pentru constatarea existentei clauzelor abuzive.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!