DWQA Questionsobligare organele politiei includere toate probele in referatul de cercetare
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Intr-o plangere penala de discriminare formulata impotriva unei comisii de concurs , procurorul de caz a dat NUP la propunerea organelor de cercetare penala( desi acestia aveau la dispozitie din partea mea probe indubitabile , inclusiv hotarare CNCD de discriminare, nu inteleg de ce nu au tinut cont de ea ), la contestatie prim procurorul a demontat tot ce au spus procurorul de caz si implicit politia.A trimis dosarul inapoi la politie pentru continuare .Intreb organele de cercetare panala cuprinde numai ageentul de politie sau si superiori ai acestuia, cum pot manifesta neincrederea in organele de cercetare panala care in opinia mea nu a pus probele in referatul de cercetare?

5 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Ati putea formula o cerere scrisa pe care sa o depuneti la dosar prin care sa solicitati completarea probatoriului si luarea in considerare a tuturor probelor de la dosar. Cererea o puteti trimite si cu confirmare de primire prin Posta sau sa o depuneti personal.

Trebuie sa aveti in vedere ca daca nu sunteti multumit de solutia prim-procurorului de la finalul dosarului, o puteti ataca ulterior in instanta, unde probele vor fi analizate de catre un judecator.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Am facut contestatie la rezolutia data de procurorul de caz , prim procurorul a solutionat prin continuarea cercetarilor de politie si a tinut cont de probele depuse de mine la dosar, eu sunt nemultumit de activitatea organelor de cercetare penala respectiv politie unde am facut declaratie si am imanat personal agentului toate probele consemnate in declaratie, iar acesta in raportul de costatare nu a facut nici o referire la aceste probe, concret el a propus NUP.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Daca prim-procurorul a precizat ca vor trebui luate in considerare si celelalte probe depuse de catre dvs., atunci acestea vor fi luate in vedere intrucat ceea ce sustine prim-procurorul este obligatoriu pentru organele de cercetare. Daca totusi acestea nu tin cont, atunci veti putea ataca din nou solutia la prim-procuror sau in instanta dupa caz.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

organul de politie ( agentul de politie ) , nu avea obligatia sa prezinte in raportul predat parchetului toate probele declate si depuse de mine, cum a putut sa ignore aceste probe ,el nu poate fi tras la raspundere ,intocmeste referate dupa bunul sau plac, in acest caz el cui se subordoneaza?

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Organul se subordoneaza procurorului, insa daca acesta in calitate de organ de cercetare nu considera o proba pertinenta, atunci poate sa nu se foloseasca de ea. Insa, de aceea aveti dvs. la dispozitie caile de atac si de aceea acum organul va tine cont de dispozitia procurorului.