DWQA QuestionsO problema legata de drept administrativ a unchiului meu
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Un unchi de al meu detine o casa la tara aflata pe un teren de 3000 mp. Acest teren a fost de fapt de 5000 de mp, iar tatal unchiului meu (deci: stra-unchiul meu) a cumparat 3000 mp pe care si-a construit casa, vecinul lui din stanga a cumparat ceilalti 2000 de mp, pe care de asemenea si-a construit si el o casa.
Intre timp, tatal unchiului meu a decedat, si unchiul meu, fiind fiul lui, cand s-a dus la primarie sa faca noul act (casa+teren) pe numele lui, primaria i-a dat un act, pe care scrie 2500 mp. Si i-au spus ca la ei, la primarie, in registrul lor apare 2500 mp el, 2500 mp vecinul lui din stanga.
Acum cum face sa dovedeasca el ca are 3000 mp (si ca, miseleste, primaria i-a trecut pe degeaba 500 mp vecinului meu) ?
Mentionez ca inca are si actul de proprietate al tatalui cel decedat pe care scrie 3000 mp, si noul act pe numele sau dat de primarie pe care scrie 2500 mp.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Diferenta de 500 de m se poate dovedi fie cu titlul de proprietate al tatalui unchiului dvs., fie cu schitele terenuui sau arhivele Primariei. Prin urmare, daca titlul de proprietate dispune existenta a 3000 de m, atunci va trebui sa discutati cu cei de la Primaria despre indreptarea acestei erori. Aceasta discutie ar trebui sa o aveti si cu cei de la Cartea funciara. Ca o ultima optiune, va trebui sa formulati o actiune impotriva acestora privind obligarea Primariei la indreptarea erorii.