DWQA Questionsnumele dupa divort si pensie alimentara
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua! Am cateva nelamuriri legate de divortul meu. Mentionez ca in cerere de chemare in judecata a sotului meu, acesta a precizat ca nu-mi permite sa-i pastrez numele dar in ziua procesului prin avocatul acestuia am ajuns la intelegerea ca daca accept divortul din culpa comuna fara motivare si acesta e de acord cu ceea ce cer eu. In timpul procesului avocatul acestuia a precizat instantei ca acesta e de acord sa pastrez numele si este de acord sa plateasca pensia alimentara copilului nostru in varsta de 11 luni cu data introducerii actiunii de divort, respectiv martie 2010. In comunicarea pe care am primit-o de la tribunal instanta a hotarat sa i se dea pensie alimentara copilului din data de 2.06.2010 iar mie mi-a respins cerere in privinta pastrarii numelui. Nu inteleg ce reprezinta 2.06.2010, cu toate ca aceasta data este prima noastra infatisare in proces. Ce pot face sa pastrez numele dobandit in urma casatoriei si in privinta pensii alimentare? Mentionez ca , copilul mi-a fost incredintat mie si vreau sa avem acelasi nume.

7 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Data de 2.06 poate reprezenta data la care instanta s-a pronuntat, iar atunci instanta a acordat pensie de la aceasta data si nu de la data introducerii efective a divortului. In cazul Dvs. ati putea ataca hotararea instantei de fond doar cu privire la aceste doua capete. Prin urmare, puteti formula apel (indicat este sa verificati daca sunteti in termen) prin care sa solicitati atribuirea numelui din casatorie ca urmare a intelegerii partilor si obligarea la plata pensiei de intretinere de la data introducetii actiunii, respectiv martie 2010.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Va multumesc din suflet pentru raspunsul dat si am uitat sa mentionez ca am avut 2 infatisari, prima in 2.06.2010 si ultima in 15.09.2010. Ce ar trebui sa contina aceasta cerere de apel? Va spun sincer ca nu am mai redactat niciodata a astfel de cerere si nu stiu ce anume trebuie sa scriu si ce urmeaza dupa depunerea acesteia. Dar daca el se razgandeste iarasi si nu-mi mai da acordul? Cum pot proba eu intelegerea noastra? Singurul martor e avocatul lui. Iar comunicarea am primit-o in data de 26.10.2010.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Cererea de apel trebuie sa priveasca motivele de atac ale hotararii: respectiv plata pensiei de intretinere si numele din casatorie, iar ca forma trebuie sa fie asemenatoare unei cereri de chemare in judecata (puteti verifica art. 282 si urm. din Codul de procedura civila aflat pe situl nostru http://coduri.cjo.ro ). Dupa depunerea acesteia va urma o judecata la instanta de apel, analizandu-se motivele invocate de catre Dvs. Intelegerea dvs. se poate proba tocmai prin faptul ca la instanta de fond, acesta a fost de acord cu pastrarea numelui si cu plata intretinerii. Dvs. invocati ca instanta nu a luat in considerare intelegerea partilor, intrucat aceasta intelegere a existat.

Avand in vedere ca ati primit hotararea pe data de 26.10, atunci sunteti in termenul de formulare a apelului.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara!
Va multumesc inca o data pentru promtitudinea raspunsurilor dvs care imi sunt de un mare ajutor pentru ca va spun sincer ca nu eram sigura in privinta apelului deoarece sotul meu e o persoana foarte dificila si cu care nu se poate discuta. O ultima intrebare am in legatura cu pensia de intretinere. Ce anume trebuie sa fac in aceasta privinta, trebuie facuta o alta cerere si care sunt demersurile care implica solutionarea acesteia?

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Nu trebuie sa faceti o cerere separata, ci sa formulati cererea chiar in apelul pe care il veti formula. Astfel, veti avea doua capete de cerere pentru admiterea apelului: capatul de cerere privind numele din casatorie si capatul de cerere privind pensia de intretinere. Ambele se fac in acelasi apel si nu separat. Practic o cerere de apel le va include pe amandoua.

Va recomandam [link url=http://www.cjo.ro/urgenta] Consultanta Juridica Individuala[/link]