DWQA QuestionsNumai stiu ce sa fac, ca sa pot trai in liniste ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua!
Acum 6 ani am inchiriat un teren de 54 mp, care este defapt de 42mp de la primarie si am construit un spatiu comercial. Cei 12mp au fost luati de vecina , bineinteles ilegal, pe care si-a facut si ea un magazin . Nu am facut caz din acest lucru , pana vecina nu a inceput sa ne faca hoti si tigani etc. si de cativa ani ne agreseaza fizic, psihic si verbal in permanenta. Acum ne mai ameninta si cu proces la tribunal. Am apelat la politie, la primarie , dar nimeni nu se baga si nici vecinii nu ar veni, ca martori pentru ca sunt amenintati de ea si de familia ei.
As dori sa stiu cum ma pot apara legal de agresiunile ei, daca am dreptul sa recuperez banii platiti, ca chirie pentru terenul ocupat de ea sau ce drepturi am in legatura cu acest lucru, si m-ar interesa si eventuala prelungire a contractului de inchiriere, care va expira in 2014, pentru ca ea urmareste ori sa ne terorizeze pana plecam de buna voie, ori sa ne desfaca primaria contractul din cauza scandalurilor, ori va licita un pret mult prea inalt fata de valoarea terenului, ca sa obtina ea acest teren.
Sper ca m-am putut face inteleasa si astept cu nerabdare un raspuns din partea dumneavoastra, pentru ca am ajuns la pragul disperarii si efectiv nu mai stiu la cine sa apelez.
Va multumesc pentru raspuns si va doresc o zi buna.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In ce priveste agresiunile si amenintarile, recomandarea este sa formulati o plangere penala pe care sa o depuneti la Politie. Aceeasi cale a unei actiuni penale pentru tulburare de posesie. In ce priveste chiria, teoretic ati putea formula o chemare in judecata pentru plata acelor sume, insa problema este ca i-ati permis sa ocupe deja de o perioada de peste 6 ani in acel loc, desi in mod normal nu trebuia. V-ati putea totusi constitui parte civila in plangerea pentru tulburare de posesie, eventual cu o suma de bani echivalenta a chiriei platite de catre Dvs. pe acea bucata de teren. Totusi, nu puteti solicita chiria pentru cei 6 ani, ci eventual pentru maxim 3 ani.