DWQA Questionsnu doresc ajutor judiciar, refuz sa platesc expertiza
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,

Am si eu o situatie la care as dori o lamurire, va rog.
Am un proces de partaj, dupa 2 expertize, una solicitata de reclamant una de parat, reclamantul nu a fost de acord cu a doua, cea a parartului si instanta a decis o noua expertiza, cu 3 experti, care sa fie achitata jumatate-jumatate, de parat si reclamant iar daca nu se achita in termen de 5 zile de la informare si nu are loc expertiza, se suspenda cauza conf art. 151 paraca din cod civil.Azi a fost termen, reclamantul a depus instiintare ca nu poate ajunge si mie mi s-a sugerat sa solicit ajutor judiciar daca nu pot plati jumatatea mea(reclamantul a achitat, cred, eu nu doresc acestluicru).
Ce se poate intampla in acest caz, daca eu refuz sa achit aceasta jumatate a mea de expertiza? Ce poate sa-mi faca instanta, pentru ca nu doresc nici ajutor judiciar,pur si simplu, nu vad sensul unei alte sume plataite unor experti care vin in casa mea si apoi depun la dosar niste oferte de apartamente , luate de pe net de la agentii.
Va rog asadar, sa-mi spuneti ce pot pati daca refuz sa achit aceasta expertiza pe care nici macar nu am solicitat-o? Multumesc tare mult, o zi buna!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Refuzul unei probe (prin neplata acesteia) poate duce la blocarea litigiului, insa, problema dumneavoastra necesita o analiza profesionala detaliata, intrucat consecintele juridice sunt direct influentate de examinarea in detaliu a situatiei expuse. Va recomandam serviciul Sfat Juridic PRIVAT care presupune acordarea unei consultatii detaliate si personalizate.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!