DWQA QuestionsNorma de hrana in baza de calcul a pensiei alimentare
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua. Norma de hrana poate fi inclusa in baza de calcul a pensiei alimentare datorata minorilor?
Multumesc

13 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Va multumesc mult pt ajutor

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Avand in vedere ca norma de hrana nu este un venit salarial si nici nu este impozabil, atunci in mod normal nu ar trebui sa fie inclusa. Insa, sunt cazuri in instantele se raporteaza si la aceasta norma intrucat se raporteaza la caracterul permanent al normei de hrana.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

buna ziua. Va multumesc pt raspunsul dvs. As dori sa va mai cer o parere totusi. In hotararea de divort, instanta de fond nu a luat in considerare la stabilirea pensiei alimentare datorata minorilor norma de hrana, fosta sotie a solicitat printr o cerere adresata instantei indreptarea acestei hotarari si includerea normei de hrana in baza de calcul a pensiei alimentare. Instanta a respins o. ;;instanta a apreciat ca norma de hrana nu reprezinta venit net pe care l as fi putut incasa;;. Fosta sotie a facut apel si a obtinut includerea normei. Eu, am facut recurs la curtea de apel si am obtinut respingerea apelului si pastrarea hotararii instantei de fond. Mai am totusi o problema, aceeasi instanta de fond cu acelasi complet a solutionat o alta cerere prin care stabileste pensia alimentara in procent si care initial in hotarare nu a precizat decat ;;venit net;;, ulterior a solutionat cererea de lamurire a dispozitivului hot si a inclus norma de hrana in pensie. Deci, am 2hot date de acelasi complet, in una este inclus, in alta nu norma de hrana, am un apel respins prin care se hotara includerea normei si mai am o decizie irevocabila data de curtea de apel de a se reveni la hot instantei de fond prima care a stabilit ca nu include norma. Ce pot face in acest caz? (dupa ce hotarare se va da pensia alimentara, cele 2hot mi se par potrivnice una alteia ) Va multumesc mult

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In cazul in care mai sunteti in termen ar trebui sa atacati ultima hotarare prin care s-a inclus norma de hrana, ocazie cu care sa atasati si hotararea instantei care a apreciat pe recurs ca nu este venit norma de hrana.

In situatia in care nu mai sunteti in termen, atunci practic s-ar aplica ultima hotarare fiind ultima data cu privire la pensia alimentara.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

va multumesc pt raspunsul dvs. Din pacate nu mai sunt in termen pt a declara recurs la cea de-a 2 hotarare. Sa inteleg ca acum ar trebui sa se aplice hotararea in care se include norma de hrana desi am acel recurs care precizeaza ca respinge apelul de includere a normei de hrana in baza de calcul a pensiei alimentare? Multumesc