DWQA Questionsnici un act la dosar partaj!!??
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,

Poate cineva sa-mi spuna cat este de corect ca un dosar de partaj la judecatorie sa nu contina decat cererea prin care se mentioneaza ca s-a dobandit un apartament de la adresa „X,”in timpul casatoriei si se cere partaj conf.art „z” din codul familiei si hotararea de divort din 2002?
Nu este mentionat nici macar nr. contractului de vanzare cumparare,nici nr. din registrul de cadastru(intabulare)sau cum ii spune,nu mai zic de o copie dupa acest contract,macr un nr. al contractului,cum dealtfel nu este anexat la dosar(am verificat la arhiva) nici macar imputernicirea dintre reclamant si avocat,mai ales ca cererea este facuta de reclamant si semnata de avocatul acestuia,fara sa se mentineze in cerere ca este reprezentat legal de av.”Y „cu sediul in „W „sau ce se mai scrie,insa avocatul semneaza cererea de chemare in judecata,indescifrabil ,dar cu stampila cab.individual iar reclamantul nu semneaza.

Este corect acceptat acest dosar,aceasta cerere de catre judecatorie? Pe ce baza? doar pentru ca reclamantul spune ca exista aceasta casa? Nu trebuia anexat chiar nimic?Este crezut pe cuvant? In hotararea de divort din 2002 nu scrie nimic de apartament,iar aceasta hotarare este singurul act de la dosar,in afara de cerere bineinteles si timbru.

Va multumesc si apreciez enorm orice raspuns complet si profesional .

Cu respect,

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Cererea este inregistrata, instanta urmand sa puna in vedere reclamantului sa-si dovedeasca pretentiile. Prin urmare, daca reclamantul va depune dovezi, atunci instanta se va pronunta in baza dovezilor, in caz contrar urmand sa se respinga actiunea. Astfel, daca nu se depune la dosar nimic de catre reclamant, atunci instanta va respinge actiunea. Desigur ca in cazul dvs. cel mai indicat ar fi sa faceti o cerere prin care sa precizati instantei sa puna in vedere reclamantului depunerea inscrisurilor pe baza carora isi formuleaza pretentiile.