DWQA Questionsnevoie mare de o parere!!!!!
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

In actiunea sa reclamanta-vanzatoare la un srl arata ca intre parti s-a incheiat un contract de vanzare-cumpararea unei cantitati de marfa neperisabila cu termen de livrare 1 ianuarie 2011.
marfa a fost livrata cu 3 zile inainte de scadenta,in timpul noptii.
In argumentare,reclamanta considera ca semnarea personala si aplicarea de catre portarul societatii parate a stampilei de intrare-iesire din incinta curtii detinute de acesta,stampila ce contine datele de identificare complete ale societatii parate constituie dovada de primire a marfii din cele 4 camioane trimise si pe cale de consecinta de predare. Mai mult,in evidentele de poarta ale unitatii nu este consemnata iesirea ulterioara din incinta,fara marfa, a respectivelor camioane.De asemenea,s-a aratat,ca intre parti s-a platit un avans,pe care reclamanta il considera insa plata partiala.
De asemenea,in capatul 2 de cerere,reclamanta a cerut dobanzi conventionale,in temeiul clauzei penale din contractul de vanz-cump calculate din momentul intrarii marfii in incinta societatii parate si pana la introducerea cerere de chemare in judecata.

In aparare,parata-cumparatoare considera ca aplicarea stampilei de catre portarul societatii nu angajeaza raspunderea societatii comerciale,deoarece portarul nu are drept de reprezentare a societatii.
Cu privire la penalitati,parata se apara ca acestea nu pot ficalculate pentru intreaga suma,ci doar pe suma care ramane in urma scaderii avansului.
Mai mult,nu se considera plata anticipata deoarece nu indeplineste conditiile legale prin simplul fapt ca s-a eliberat o factura care se intitula ” factura de avans” semnata de parti.
ce hotareste instanta de judecata??
(as dorii foarte mult sa mi se raspunda la problema,cu 2-3 idei! Multumesc!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

In cazul dvs. va trebui sa verificati dispozitiile legii nr. 31/1990 cu privire la raporturile de reprezentare ale societatilor. De asemenea, va trebui sa verificati obligatiile comerciale si penalitatile ca forma de acoperirea a daunelor interese din dreptul civil.