DWQA Questionsnerespectarea hotariri judecatoresti
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

fostul meu sot care LOCUIESTE SI ESTE rezident in ITALIA ,IN URMA PROCESULUI DE DIVORT A FOST OBLIGAT LA PLATA PENSIEI INTRETINERE MINOR IN VALOARE DE 107 EURO/LUNA, INCEPIND CU 10/2008.PENSIA O PRIMESC LUNAR DAR NICIODATA 107 EURO ,CI DOAR 100.PINA ACUM S-A STRINS O RESTENTA CARE REPREZINTA , P.D. I. PE MAI BINE DE 2 LUNI SI JUMATATE (SI SUMA CRESTE IN FIECARE LUNA) BANI PE CARE NU-MI PERMIT SA-I LAS PIERDUTI ATITA TIMP CIT E U AM UN SOMAJ DE 446 RON .HOTARAREA A FOST DATA F. CLAR SI ARE CUNOSTIN A D EA. NU STIU CARE INSTITUTIE ESTE ABILITATA IN ACESTE CONDITII , SA- L OBLIGE SA RESPECTE SUMA MENTIONATA IN HOTARIRE.
TREBUIE SA FAC CEVA SI NU STIU UNDE SA MA DUC ;LA CARE DIN INSTITUTII

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

O prima optiune ar fi sa ii comunicati o notificare formulata din partea unui avocat cu privire la transmiterea intregii sume datorate, urmand a suporta consecintele in caz contrar.

O a doua optiune ar fi introducerea unei plangeri penale la sectia de politie din zona domiciliului dvs., avand in vedere ca acesta nu respecta hotararea judecatoreasca pronuntata in cauza.

O a treia optiune ar fi chemarea in judecata pentru suma datorata, insa aceasta este cea mai anevoiasa cale intrucat implica un termen de rezolvare mai lung.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!