DWQA QuestionsNerespectare contract de mandat si consecinte
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua!
In data de 26.06.2011 am incheiat un contract de mandat, in calitate de mandant, cu o persoana, in vederea achizitionarii unui autoturism in valoare de 6780 euro. Contractul s-a incheiat la data de 12.09.2011, iar eu de atunci nu mi-am primit nici masina, si nici banii. La momentul incheierii acestui contract, v-am solicitat un sfat in legatura cu necesitatea acestuia de a fi legalizat la un cabinet notarial, iar dvs, mi-ati specificat faptul ca nu este necesar legalizarea lui notariala, deoarece cu semnaturile noastre pe el, acesta are un caracter valabil. In urma sfatului, am convenit cu mandatarul sa nu il mai semnam in fata lui notar.
Acum, as vrea sa stiu ce pot face in continuare, pentru a-mi recupera banii. Trebuie sa fac o plangere la politie, sau trebuie sa il dau in judecata ? Care ar fi etapele pe care trebuie sa le parcurg ?
Contractul l-am incheiat in fata unui martor, dar in el nu apare si semnatura acestuia. Ar mai putea fi citat ca martor ?
Va multumesc mult.
O zi buna!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In acest caz ati putea formula o plangere penala pentru a presa cel putin mandatul. Totodata, l-ati putea actiona in instanta pe mandatar pentru predarea masinii (sau a banilor), precum si daune interese.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!