DWQA QuestionsNerefacere buletin dupa depunere contract de comodat
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua.Am avut ceva probleme in innoirea buletinului deoarece locuim intr-un spatiu cu contract de comodat pe care aparea doar mama mea,nu si eu(fiu).In urma „reclamatiilor”,fondate sau nefondate ale celor de la Evidenta Populatiei,respectivul contract a fost refacut de catre proprietar si prezentat la EvP.Dar nici acum dupa o luna nu a fost refacut buletinul,ultima motivatie a celor de la EvP fiind ca nu au fost cei de la Politie sa ancheteze faptul ca intr-adevar locuiesc la adresa de pe contractul respectiv,semnat si parafat in fata unui notar.Din punctul meu de vedere acest lucru constituie un abuz.Ce as putea face in aceasta situatie?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In cazul in care considerati ca sunteti victima unui abuz, atunci ati putea face chiar o plangere penala, insa pentru a rezolva problema, ar trebui sa alegeti o alta cale legala. Buna ziua,

In principiu trebuie sa aveti in vedere ca actele dosarului sunt aceleasi ca si in cazu in care ati fi nascut in Romania (printre care si certificatul de nastere). Cel mai indicat este sa luati legatura in mod direct cu cei de la Primaria de care apartineti pentru a le transmite acestora exact actele necesare.

Insa, trebuie sa aveti in vedere ca pentru a beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului, trebuie sa indepliniti conditiile legale prevazute de lege. Problema dumneavoastra necesita o analiza profesionala si detaliata din partea unui avocat, intrucat consecintele juridice sunt direct influentate de examinarea in detaliu a situatiei expuse. Va recomandam serviciul Sfat Juridic PRIVAT care presupune acordarea unei consultatii detaliate si personalizate de catre un avocat.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!