DWQA Questionsneplata prima transa din al 13-lea salariu
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

am lucrat la o intreprindere din 20 setembrie 2010 pana pe 1 octombrie 2011.in contractul de munca se precizeaza ca al 13-lea salariu se plateste in 2 transe:50% in luna iulie si 50% in decembrie.in luna iulie am fost anuntati ca din cauza unor probleme financiare, plata primei transe din cel de-al 13-lea salariu se amana pt o data ulterioara.acum cand s-a platit in sfarsit mi-au spus ca eu nu mai pot beneficia de ea pt ca am plecat din societate.nu ar fi normal sa primesc banii pt prima transa,bani pe care daca erau corecti i-as fi primit in iulie cand inca lucram la ei?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Trebuie verificat mai intai in ce conditii se acorda aceste al 13-lea salariu, deoarece daca se acorda pentru orice salariat, indiferent de vechimea intr-un post, atunci aveti dreptul la cel putin prima transa. In caz contrar, plata acestui salariu s-ar face doar daca se indeplinesc toate conditiile.

Prin urmare, trebuie verificat atat contractul individual de munca, cat si cel colectiv (daca exista) si regulamentul intern al societatii.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!