DWQA Questionsneplata la timp a drepturilor banesti?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,
Am dreptul legal la o pensie de urmas pe o perioada de 6 luni in urma decesului sotului meu,intrucat n-am fost incadrata in munca la data decesului.
Am depus dosar complet la casa de pensii in urma cu 9 luni,dar nici pana in prezent nu mi-au fost trimisi banii si nici decizia,desi in urma prezentarilor mele repetate la Casa de pensii de sector,mi-au fost prezentate dosarul complet,cat si decizia ca fiind aprobate dupa 3 luni de la depunere.Ce pot face in aceasta situatie?Ma pot adresa instantei de judecata?Ce sanse am in aceasta privinta?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In primul rand ar trebui sa incepeti prin a formula o sesizare/notificare catre acestia prin care sa le precizati situatia actuala si faptul ca nu ati beneficiat de nicio suma. In cazul in care nu veti reusi sa rezolvati aceasta problema pe cale amiabila, atunci va trebui sa formulati o actiune in judecata impotriva acestora. In situatia in care situatia dvs. se prezinta astfel cum a fost mentionata de catre dvs., atunci aveti sanse de reusita daca normele legale sunt respectate.