DWQA Questionsnelamurire succesiune / mostenire ?!?!
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

1. Mergand pe principiul ca un copil este rezervatar de drept al unei mosteniri si ca nu poate fi inalturat de la aceasta…..

Intrebare : dupa trecerea termenului legal , in care niciunul dintre mostenitorii indreptatiti ( numai copii) nu au intreprins nimic pentru dezbaterea succesiunii , cu exceptia mea care am dat totusi o declaratie notariala prin care imi intaream intentia de a folosi bunurile din masa succesorala , eu fiind sot supravietuitor, …ce sanse clare am de a obtine eu totul,…absolut legal …si irevocabil ??!

3 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Asa cum v-am precizat in toate raspunsurile anterioare, atat timp cat sunteti unicul mostenitor, atunci veti dobandi toata masa succesorala.

Cu stima,
Echipa CJO.ro

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

asta este , ca nu sunt unicul mostenitor,…..mai exista si copilul defunctei din prima casatorie…
ceea ce doresc eu sa subliniez,..este ce sanse as avea in instanta, ca eu sa mostenesc eu intreaga masa succesorala, definitiv si irevocabil,…avand in vedere NUMAI SI NUMAI faptul ca el nu foloseste si nici nu a folosit niciodata bunuri din masa succesorala si nici nu a intreprins nimic pentru dezbaterea succesiunii in cele 6 luni de la decesul mamei sale , ( desi nimic nu l-a impiedicat sa o faca !) , eu acceptand si scriptic si faptic succesiune tacita a bunurilor comune pe care le-am folosit in permanenta de la deces ?!?!

va multumesc …a nu stiu cata oaraa….

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Raspunsurile anterioare raman in aceeasi masura aplicabile!

Cu stima,
Echipa CJO.ro