DWQA Questionsneintelegeri coproprietari drum de acces comun
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Prima intrebare este urmatoarea: suntem 5 proprietari a cate unui lot de teren si fiecare avem acces la un drum privat care apare in actele noastre de proprietate ca drum de acces comun tuturor riveranilor. 4 din cei 5 proprietari dorim sa ne introducem retea de apa curenta , insa cel de al cincilea se opune in virtutea dreptului sau de coproprietar .Nu are o justificare reala, ci doar vrea sa facar rau. Mentionez ca el are trasa o conducta de apa pe care nu i se furnizeaza apa potabila intrucat nu si-a depus actele pentru autorizatie de bransament.Conducta este edificata fara acordul nostru din anul 2000.Intrebare este : ce putem face pentru a ne putea racorda la reteua de apa.
O a doua intrebare este urmatoarea :acelasi proprietar care se opnue instalarii conduceti de apa si-a instalat o conducta de gaze fara acordul celorlati. Precizez ca aceasta lucarea a fost facuta in anul 2007 luna mai , dar am aflat de existenta ei acum 2 luni.Intrebarea este daca noi , ceilalti 4 il putem obliga pe cel care si-a tras gaze sa intre in legalitate, cerandu-ne acordul sau sa isi scoata conducta.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

1. In primul rand ar trebui sa luati legatura cu cei care va racordeaza la apa intrucat ar putea sa va instaleze conducte separate. Astfel, nu ar mai fi necesar consimtamantul tuturor. In cel de-al doilea rand, in cazul in care acordul celuilalt este necesar, ati putea formula impotriva acestuia o actiune pentru abuz de drept. Faptul ca acesta nu doreste racordarea Dvs. doar pentru ca asa doreste dansul, atunci va aflati in fata unui abuz de drept.
2. In mod normal pentru racordarea la gaze trebuia sa existe in prealabil acordul notarial al tuturor proprietarilor. Este interesant cum s-a putut racorda la gaze fara acordul Dvs. Ar trebui sa va interesati de aceasta bransare, iar in cazul in care actele nu au fost intreprinse in mod legal, sa solicitati nulitatea absoluta a contractului de bransare.

Indicat ar fi sa ajungeti totusi la o intelegere cu acesta, urmand ca in situatia in care sa refuze in continuare sa-i precizati de legalitatea bransamentului la gaze intrucat poate sa existe un echilibru si in ce priveste bransarea la apa.