DWQA QuestionsNastere la trei luni dupa terminarea CIC
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,
In prezent ma aflu in CIC pentru primul copil pana in mai 2012 urmand ca in august 2012 sa nasc al doilea copil. Precizez faptul ca firma la care aveam CIM m-a anuntat ca se va inchide din motive de „dificultati economice” si in consecinta nu ma voi mai putea intoarce la locul de munca.
Intrebarea mea este in ce conditii pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea celui de-al doilea copil? Ar trebui sa lucrez in cele trei luni pentru a mi se lua veniturile in considerare? As putea intra in somaj? Va rog sa ma informati asupra tuturor variantelor posibile.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Dupa concedierea dvs. va trebui sa depuneti actele pentru somaj, putand sa intrati astfel in somaj (Legea 76/2002). Somajul va fi suspendat odata cu intrarea dvs. in CIC2. In ce priveste CIC2, conditiile sunt aceleasi ca si CIC1 si anume conditiile prevazute de OUG 111/2010 (in prezent). Diferenta va fi ca la calculul indemnizatiei se vor avea in vedere lunile in care veti beneficia de somaj si lunile in care ati beneficiat de indemnizatie pentru cresterea copilului.

Sfatul meu este sa citit cu atentie prevederile legii nr. 76/2002 si ale OUG 111/2010 pentru o intelegere mai buna.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!