DWQA QuestionsMunca in strainatate ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua, Va rog sa ma sprijiniti: Datorita factorilor economici la aceasta data,nu se gasesc locuri de munca in Romania si pentru ca nu este momentul potrivit pentru dezvoltarea sau mentinerea afacerii proprii,mi-am suspendat SC-ul,anul trecut,imediat dupa introducerea taxei forfetare. Acum sunt in cautarea unui loc de munca in strainatate, experienta veche de altfel care m-a ajutat sa dezvolt o afacere proprie in anul 2006. Spre surprinderea mea,firmele de recrutare sau plasare a fortei de munca in strainatate, nu dovedesc seriozitate, nu fac de cat sa adune comisione de la oameni aflati in situatii financiare disperate,fara a finaliza contractele de munca prezentate atractiv in ofertele lor pe diverse site-uri,gen NETJOBS,MYJOBS, BIZOO. Doresc stoparea acestui fenomen,intrucatest e o inselaciune cu acte in regula. Am platit taxe de mediere la doua firme; -SC EDINE SRL BUCURESTI – 500 ron iar din luna februarie,m- au contactat o singura data,oferindu- mi un loc de munca in Cipru cu un venit lunar de 800 eur pentru 10 ore de lucru pe zi. -SC SAISONARBEITSKRAFTE DOICILAND SRL ARAD – unde am platit taxa de mediere plus taxe medicale urmate de analize in suma totala de 500 ron. Astfel din martie de cand am depus actele necesare,am primit acum doua zile,in 17 mai,o scrisoare cu o instiintare conceputa „diplomat” prin care aflu ca sunt luatin baza lor de date,ca sunt oameni care au plecat si care vor pleca in Germania. Dorim sa cunoastem firme serioase de recrutare care sa ne asigure un loc de munca in strainatate pentru a depasi cu bine perioada aceasta prapastioasa din Romania.
Cu informatii privind firme serioase de plasare a fortei de munca in strainatate si stoparea fenomenelor de incasare a comisioanelor de mediere,pana nu se finalizeaza un contract de munca,incheiat intre parti.Fac mentiunea ca toate sunt inregistrate la ITM si au concepute contracte care ii avantajeaza sa ramana cu comisionul perceput anticipat. Multumim pentru intelegere.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

din păcate nu cunosc astfel de firme întrucât nu am colaborat cu niciuna de acest gen. Totuşi, in situaţia in care aveţi probleme cu firmele respective, recomandat ar fi sa verificati mai întâi clauzele contractuale exsitente i. Contractul încheiat cu acestea.