DWQA Questionsmostenire incurcata ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua doresc sa fac mostenirea tatalui meu decedat acum 12 ani mostenire de la mama sa (bunica mea)mama mea traieste .pe numele tatalui meu si 2 unchi(frati tatalui meu)este un titlul de proprietate nu stiu daca sa facut succesiunea bunici dar am constat ca exista si o casa , casa bunici pe care un unchi (frate a tatalui meu) a vanduto pe chitanta de mana specific fara semnatura tatalui meu ,bunica a decedat in bucuresti ultimul comiciliu in com … unde caut acte in arhiva in buc sau in jud care apartine casa . Actele originale sunt la un var (fratele tatalui meu care a vandut casa )si nu vrea sa mi le dea zicand ca si el are dreptul in calitate de mostenitor si ca sa nu am pretenti la casa bunici deoarece sa vandut de catre tatal lui ,bani de pe casa ia luat singur fara sa dea la ceilalti frati deasta a vanduto pa chitanta .Tatal meu nu a vrut sa o vanda si de aia nu a semnat Va multumesc

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Actele referitoare la respectiva casa trebuie sa le cautati la primaria in raza careia se afla imobilul, la cartea funciara si chiar la administratia funciara.
In mod legal, unchiul dvs. nu putea sa vanda acea casa de unul singur, deoarece mai existau si alti mostenitori. Ca mostenitor al tatalui dvs. aveti dreptul la partea care i s-ar fi cuvenit acestuia.