DWQA QuestionsMatusa vrea sa vanda apartamentul iar eu nu sunt de accord ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Ma numesc Loredana Puia,sunt din Bucuresti si as avea nevoie de sfatul dvs urgent pentru problema mentionata mai jos.
Bunica mea detine un apartament in bucuresti dar ea a murit in anul 2002 si dupa moartea ei s-a facut succesiunea si s-a impartt apartamentul la celor doi copii ai sai,adica jumatate din proprietate tatalui meu si jumatate matusii mele.Tata a murit si acum partea lui se imparte celor cinci copii pe care ii are.Mentionez ca matusa mea nu are copii.Problema este urmatoarea matusa noastra isi vrea jumatatea ei din apartament iar noi copii tatalui care avem cealalta jumatate nu suntem de acord sa-l vindem iar ea acum vrea sa deschida proces pentru a-l vinde.Va rog sa ma ajuati si sa-mi raspundeti ce anume se poate intampla daca matusa deschide proces?Dar daca pe parcursul procesului doi dintre copii sunt si ei de accord sa-l vindem?ce putem face noi ceilalti trei copii pentru a nu se vinde apartamentul?Legea ne poate obliga sa vindem chiar daca nu suntem de acord?
Astept raspunsul dumneavoastra urgent si va multumesc din suflet.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Conform spuselor dvs. reiese ca matusa a deschis un proces de iesire din indiviziune, intrucat nu poate formula o actiune pentru a vinde. Iesirea din indiviziune priveste partajarea bunului in sine. Avand in vedere ca este vorba de un apartament, atunci matusa poate sa solicite atribuirea in natura si in integralitate a bunului (apartamentului), situatie in care dansa va fi obligata la plata unei sulte catre ceilalti coproprietari. Sulta va fi platita fiecaruia in functie de cota sa. In cazul in care veti solicita dvs. alaturi de ceilalti frati atribuirea apartamentului, atunci in situatia in care casa va va fi atribuita, veti fi dvs. obligati la plata unei sulte catre matusa.
In cazul in care casa va fi atribuita matusii in natura de catre instanta, atunci matusa va deveni unic proprietar si va putea actiona in orice mod va dori cu bunul.