DWQA QuestionsMama mea ma da in judecata pentru violarea proprietatii
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,

Exista un teren cu o casa pe el. La un moment dat maica-mea a decis sa-mi vanda jumatate din casa si teren. cand s-a facut impartirea terenului , pe proprietetea ei a ramas un balconas de-al meu. Cele doua proprietati nu sunt delimitate cu mijloace fizice.
Deoarece casa este un intreg, si ea nu-si intretine partea de casa, a mea a inceput sa sufere de deteriorari grave. In consecinta cu acordul ei verbal am inceput sa-i consolidez casa.
In urma unor discutii, mi-a trimis o notificare prin avocat, prin care ma someaza ca in termen de 10 zile fac urmatoarele modificari:
– Sa modific acoperisul astfel incat apa pluviala sa nu se mai scurga pe terenul ei
– Sa zidesc geamurile care dau spre proprietatea ei
– Sa ii returnez cheile pe care ea mi le-a dat de buna voie, acum acuzanduma ca ii incalc proprietatea. mentionez faptul ca in toti acesti ani i-am facut curat in casa, si in curte, am refacut acoperisul peste care picase un stalp.
– Sa fac gard care sa delimiteze proprietatile

Imi puteti spuen va roog ce trebuie sa fac sau ce sanse are? Am uitat sa spun ca „faptele savrsite de mine”sunt de natura penala (asta spune ea in notificare)

Multumesc Ionela

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In ce priveste partea penala nu aveti de ce sa va faceti probleme. Nu s-a incalcat nicio norma legala penala, iar mai mult a existat intotdeauna acordul mamei. In ce priveste celelalte probleme, acestea trebuiesc in principiu respectate daca intr-adevar situatia este de asa natura incat s-au incalcat normele privind scurgerea apelor si vederea in curtea vecinului.

In acest sens va trebuie sa verificati normele din Codul civil, pe care il puteti gasi la adresa: coduri.cjo.ro/codul-civil/

In ce priveste gardul, acesta este o obligatie comuna si nu doar a dvs. Codul civil este cel care reglementeaza si acest aspect.