DWQA Questionslucruri ascunse la executare silita prin licitatie
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

S-a vandut un imobil prin licitatie de catre un birou de executare judecatoresc.
Problema este urmatoarea , pana la aceasta licitatie nu s-a prezentat nimeni interesat , publicatia stipula ca s-a scazut pretul cu 10% din valoare.S-au prezentat 2 licitatori , care au luat anuntul dintr-un ziar , anunt postat de una din parti(creditor) , anunt care facea referire la licitatie , dar cu numarul de telefon al creditorului.Suma stipulata in publicatie era de 264.000 iar licitatia a inceput de la suma de 1/2 .Unul din licitatori avea o chitanta de cec pt cei 10% dar inca nu intrase la momentul respectiv in contul executorului , discutie telefonica intre secretara executorului si si banca.
Imobilul are notificare pe legea 10 , proprietarul s-a intabulat in cartea funciara , si exista si proces intre proprietar si primarie.
Al 2 licitator (cel care nu avea suma in cont)era pusa de creditor si se vedea de la o posta ca habar nu avea de licitaie ( se licita 135.200 se uita la executor si spunea 135.150 , astepta semnul executorului sau a creditorului)
Aceste lucruri au fost ascunse de executor la licitatie , aratand un act mai vechi eliberat de primarie care arata ca in urma cu 1-1/2 luni inca nu exista proces pe rol.
Stiu ca am 15 zile pt atacarea vanzarii.
Ce sanse crede-ti ca ar trebui facut? ce sanse am?

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Ati putea ataca vanzarea, mai ales ca s-au scuns in mod vadit anumite fapte despre imobil. Va trebui sa precizati in actiunea Dvs. toate cele intamplate, cu alte cuvinte toata situatia de fapt. Sanse exista, insa nu ma pot pronunta asupra lor in concret intrucat nu cunosc situatia exacta. Totusi, va recomand sa formulati aceasta actiune, intrucat nu aveti ce pierde. Va recomand sa lecturati art. 371 ind. 1 si urm. din Codul de procedura civila inainte de a formula aceasta actiune.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

va multumesc pt raspuns