DWQA Questionslucru in strainatate
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Intre anii 1993 si 1995 am plecat la munca in Maroc unde am lucrat legal la o societate franceza din Casablanca, cu contract de munca „Contrat de travail” inregistrat la Ministerul Muncii din Rabat.
Pe toate perioada lucrata au fost platite toate taxele si impozitele aferente, inclusiv contributia la pensie.La intoarcerea in tara m-am interesat la fortele de munca unde mi s-a spus ca intre Romania si Maroc nu este incheiata o conventie de reciprocitate in domeniul muncii iar perioada lucrata acolo nu poate fi trecuta in cartea de munca.
Intrucat in prezent exista o „Conven?ie din 2003 �ntre Rom�nia ?i Regatul Maroc pentru evitarea dublei impuneri ?i prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit ?i pe capital ” va rog sa-mi comunicati daca in vederea calcularii drepturilor de pensie sunt recunoscute si acceptate la casa de pensii copii traduse si legalizate dupa contractul de munca din Maroc si daca e necesar sa solicit de la Ministerul Muncii marocan un alt document, adeverinta, etc.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua!

In cazul dvs. indicat este sa faceti o cerere scrisa catre Casa de Pensii in care sa le solicitati acest raspuns, deoarece in baza raspunsului, dvs. puteti face demersurile necesare in vederea obtinerii documentelor aferente cazurilor dvs.

Cu stima,
Av. Cristian Barcan